2014. november 21., péntek

A legszebb ajándék

Letette a telefont és gondterhelten felsóhajtott. Barna szemeibe néztem és máris tudtam, hogy baj van.
-November 1-jén indul az új turném.
-Újra itt hagysz?
Nem tudott, mit mondani csak erősen magához húzott és hosszú perceken át nem engedett el. A férjem és kislányom apja Jake Miller. A híres rapper, aki átszeli egész Amerikát két hónapon keresztül a családja nélkül! Az egyetem első évében ismerkedtem meg vele, a második évben teherbe estem majd karácsonykor megkérte a kezemet és a következő évben összeházasodtunk, azóta négy év telt el. Mindenkinél jobban szeretem és ezen még az a pár száz vagy ezer kilométer sem változtathat. Az egyetemi éveimet Londonban töltöttem kislányunkkal, míg ő Amerikában turnézott, hogy ne kelljen nélkülöznünk. Ez volt az álma, már kiskora óta. Szórakoztatni, szereti a felhajtást, míg én jobban szeretek a filmgálákra a hátsó ajtón bemenni. Forgatókönyvíró és rendező vagyok. Fiatalként,de már pár Oscarral a hátam mögött, szám szerint 3-mal.
-Az utolsó időpont Karácsonykor lesz.
-Két hónap?
Tehetetlenül megrántotta a vállát majd kiment a konyhába. Hozott nekem egy nagy bögre angol teát, még Los Angelesben is visszahozza a Leeds-i tél emlékeit. Annyi év távlatában is. Amanda, kislányunk már fent aludt, törhetem a fejemet még azon is, hogy hogyan mondjam el neki.
Másnap reggel barátnőmmel kávézgattam a teraszon. Megan kiskorom óta a legjobb barátom, mindig számíthattunk egymásra és nem mellesleg a bizalmam felé rendíthetetlen, ami a legfontosabb. Rezidens volt a Kalifornia állam legnagyobb kórházában. Fel kellett adni álmát betegsége miatt. Leukémiát diagnosztizáltak nála egy hónapja, halálos beteg. Talán már csak hónapjai vagy napjai vannak hátra. Félelmetes érzés, de nem tud az ember mást tenni csak elfogadni. 
-Megint a zenét választja helyettetek?
-Nem hagy el! Muszáj mennie. – mondom. – Úgy rángatja a kiadó, mint egy bábot. A múlthéten felhívták, hogy jobban tenné, ha zenét írna és nem velem vacsorázgatna meg konditerembe járna, hanem az új albumra írná a zenét, mert különben felbontják a szerződését. Ellenőrizgetik. Szerinted ezek normálisak?
-Ez a show biznisz. – vonja meg a vállát. – Téged nem ellenőrizgettek, amikor az új filmed forgatókönyvét írtad? Naponta hívogattak azzal, hogy hány oldalt írtál meg aznap.
-Elmebetegek egy rakáson.
Egyetértően bólintott és tovább szürcsölgette a kávéját. Miután kibeszélgettük magunkat segítettem elmosogatni, majd átmentem a szomszédba, ami mellesleg az otthonunk volt. Amanda éppen a vasárnapi mesét nézte még pizsamájában a kanapén, Jake pedig az újságot lapozgatta. Mögé lépem és vállára raktam államat. Átkarolta derekamat és maga mellé húzott. Óvatosan már három hónapos pocakomat simogatta, miközben tovább olvasott.
-Elmondtam Amandának, hogy turnézni megyek. Nem fogadta valami jól!
-Mit vártál Jake, majd azt mondja, hogy menj?
-Gondoltam, hogy majd bíztat.
-Csak 4 éves. Annyit ért belőle, hogy az apja itt hagyja hónapokra!
Csak szemét forgatta és újra az újságot nézte. Elkészítettem a lányunknak a reggelit és, amíg evett addig kicsit leültem a kanapéra. Jake mellém telepedett és lábaimat ölébe tettem, talpamat körkörösen masszírozta én pedig végigterültem az ülőgarnitúrán. 



Amanda átment Tom-hoz, Megan fiához játszani én pedig leültem a konyhába addig. Jack jött lefelé a lépcsőn még elég álmosan. Jack és ikertestvére Finn már az egyetem első napja óta szebbé teszik mindennapjainkat.  Már 5 éve boldog párt alkotnak együtt Jack és Megan. 
-Jó reggelt Zoe.- mosolyog rám. –Gratulálok a több mint 15 millió megtekintésnek. 
Büszkén mosolyogtam vissza, mert, ahogy én Jack is YouTuberes és az elismerés tőle, szakmabelitől nagyon jól esett. 
-Köszönöm.
-Jake mit szólt hozzá?
-Nem is foglalkozik most konkrétan velem!- vonom meg a vállam. – A nagy turnéra készül.
-Adj neki egy kis időt.- tanácsolja. –Csak izgatott a turné miatt. 
Megfogadtam a tanácsát és visszamentem Jake-hez. A hálószobában találtam rá, éppen csomagolt. Megfogtam az egyik farmernadrágját és behajtogattam a bőröndjébe. Rám mosolygott és közel húzott magához. Arcomra nyomott egy puszit majd ajkaimra. Mikor el akartam húzódni tőle átkarolta derekamat és közel húzott magához majd erősen megcsókolt, nyelve táncot járt számban és pillangók keltek életre bennem, még ebben a Decemberi hidegben is melegem volt.
-Szeretlek.
-Mikor indulsz?- tolom el egy kicsit magamtól, hogy szemébe nézzek.
-Ma este. 7-8 hét múlva jövök.- válaszol.
concert, guitar, and guy kép-De addigra már vége a karácsonynak.- nézek rá szomorúan. –A karácsony a szeretet ünnepe és akkor a család együtt van. Ez az utolsó karácsony, amit még együtt tölthetünk! Mind…együtt…
-Sajnálom drágám.- mondja és vállára borulva sírok. Terhesként az érzelmek kétszer nagyobbak és erősebbek. 
Jake, ahogy mondta este beszállt a turnébuszába és elindult legelső állomására Los Angeles belvárosába. Mivel Amandát nem tudtam kire bízni és magammal sem akartam vinni ezért otthon maradtam. Megan jött át családjával és Finn, Jack ikertestvére valamint az ő családja. Bátyám ugrott át egyedül. Valamint nagyon jó barátom Scott csatlakozott. Leültünk a nappaliban, míg a gyerekek a sarokban játszottak vagy éppen a lakásban rohangáltak. Mindannyiunkat az egyetem hozott össze és faragott belőlünk egy tökéletes csapatot. Mindenkinek eredeti Londonból hozott teát öntöttem ki és tejet, cukrot készítettem ki az asztalra. Angolokhoz híven cukor nélkül ittuk volna a teát, ha nem lettünk volna már megszokott gyorskaja-, csoki-, és kólafogyasztók, mint az Amerikaiak 90%-a. Ezért mindenki rendesen tett bele édesítőt. Mandarin és a tea illatának keveréke járta át a szobát. Ez is jelezte, hogy nemsokára itt a Karácsony. Takaróba bújva a bátyám vállán pihentettem a fejemet és az egyetemi évekről beszélgettünk.
-A vizsgák miatt volt csak rossz. Minden mást imádtam.- vallja Finn.
-Nagyon szívesen visszamennék az időbe.- mondja Megan. –Többet kellett volna pasiznom.
-Hogyan?- húzza fel a szemöldökét férje, Jack.
-Tudod, hogy csak viccelek.- nevet Megan és két keze közé fogja Jack arcát és megcsókolja. –Megtaláltam az igazit. Ahogy te is Zoe?
-Ahogy én is.- bólintok. –Csak éppen soha sincsen itt, ahogy az egyetemi évek alatt sem. 
-De a legjobb ember, akit csak melléd el tudnék képzelni.- mondja bátyám. –És ezek tudod, hogy nagy szavak!
Felnevetek és erősen magamhoz húztam. Hatalmas karjai pajzsként védenek engem, már gyerekkorom óta. Mikor anyám éppen betépve feküdt a padlón, vagy apám a munkába menekült anya elvonóra küldése után. A családom eléggé zűrös, mondhatni. 
Bekapcsoltam egy már agyon nézett karácsonyi filmet, amit még én és a legjobb barátom Scott rendeztük, de még nincsen a mozikban. A forgatás egyik napján kellett hazautaznom, mert Megan kórházba került, a leukémia első rohamai miatt. 
Miután elment mindenki és Amandát is lefektettem, akkor döbbentem igazán rá, hogy mennyire egyedül is vagyok Jake nélkül. A telefonom kijelzőjére pillantottam, de egy „Hiányzol édesem” vagy „Nagyon szeretlek, bárcsak itt lennél” üzenet se várt a férjemtől, akivel már cirka négy éve házasok vagyunk. De nála ez nem meglepő, a zene mindig fontosabb lesz nálam. Már nem azért csinálja, hogy meg tudjunk élni belőle. Ledőltem a kanapéra és betakaróztam. Álmaimban újra egyetemista voltam, fiatal, őrült, boldog és szerelmes. Jake az első igazi férfi az életemben, mellette akarok megöregedni. Láttam magam előtt, ahogy először csókol meg a turnéja alatt, a pillanat, amikor nem csak a szerelmemet lopta el, hanem valami mást is. A koncertek alatt összevesztünk, nem láttuk egymást utána hónapokig. A diplomaosztója után kikísért a reptérre és megcsókolt, azt mondta, hogy itt még nem ért véget a kapcsolatunk. Igazat mondott, szeptemberben Londonba költözött és vett magának egy házat. Összeköltöztünk és egy szerencsés baleset folytán teherbe estem. Sokat utazgatott London és Amerika között, mert rapper és Európában még nagyon nem ismerik. Mikor már azt hittem, hogy tönkre ment köztünk minden Karácsony napján megkérte a kezemet és egy új világ nyílt meg előttünk, mint Mr és Mrs Miller. Egy szebb és jobb élet, csodálatos barátokkal, egy édes kislánnyal és egy nagy családdal, amire én mindig is vágytam, mert nekem nem adatott meg. Csak a bátyám és én voltunk. Anya kiskorunkban már elvonóra került és még mindig ott van, apa meg a munkába menekült. Igaz, már többet vagyunk együtt, de a régi időket nem adhatja már senki vissza. Azokat a karácsonyokat, amiket a bátyámmal csak kettesben töltöttünk egy-egy üveg szeszesital társaságában. Az egyetem és a szerelem mentett meg attól a jövőtől, ami nagyban hasonlíthatott volna az anyáméra, és persze a legjobb barátnőm Megan. Akit nem érdekelt, hogy ő éppen Amerikában volt én pedig Angliában, ez a pár mérföld sem tántorította el attól, hogy jól kiosszon, és a helyére térítse az életem. 
Karácsony estéjén izgatottan díszítettük a gyerekekkel a fát és közben főztünk. Megan és Jake édesanyja mesterkedett a konyhában, míg a gyerekek össze-vissza rohangáltak. Jack felvette Amandát a nyakába, aki óvatosan felhelyezte a csúcsdíszt így tökéletessé tette a karácsonyfánkat. Jake nemrég hívott, hogy a New Yorkban kialakult hóvihar miatt nem tud hazajönni. Az első karácsony, amit nem töltünk együtt. Az első és utolsó karácsony, amit nagy családként tudnánk megünnepeli és még Megan is köztünk van, de Jake ezt is elrontotta. 
-Tudod, hogy nem direkt csinálja.- simogatta meg hátamat Finn.
-Bárcsak itt lenne.- sóhajtok, majd a konyhába megyek segíteni.
couple, hug, and love képKörbeültük a karácsonyfát és megajándékoztuk egymást. Jó pár, a YouTube videóimhoz szükséges kütyüvel lettem gazdagabb valamint Megan egy albumot adott életünk legelső szakaszától az utolsóig. Pár hely maradt csak üresen, de azokhoz is tartoztak magyarázatok. „Fogd a kezem, míg lehunyom a szemem”. „Sírj ha kell, ordíts ha muszáj és ne feled egy jó barát a csillagok közt mindig lát és vár!”
Könnyes szemmel, sírva öleltem át legjobb barátnőmet és alig akartam elengedni. Hogy felvidítson leült a zongora elé és a kedvenc karácsonyi dalunkat kezdte el énekelni. Énekelve és táncolva nyitottam ajtót, mert valaki rátapadt a csengőre.
-Megyek már, nyugalom!- kiáltottam.
Mikor kinyitottam az ajtót majdnem felsikítottam. Jake állt a kertben egy gitárral a kezében és az All I want for Christmas is You számot énekelte. Rózsaszirmok vezettek végig a küszöbtől a férjemig, az utat rohanva tettem meg, ami kismamaként nem a legkönnyebb. 
-Négy éve volt egy jó döntésem, megkértem a kezed!- énekelte kicsit átköltve a szöveget.- Te pedig igent mondtál! Még mindig jó döntésnek tartod?
-A legjobbnak.- mondom.
Letette a gitárját és átfogta derekamat, a szemembe nézett majd a számra és aztán újra a szemembe. Beletúrt hajamba és megcsókolt, úgy ahogy az esküvőnk napján. Éreztem a pillangókat a gyomromban és a szívem hevesebben vert. Megállt körülöttünk az idő és csak ketten léteztünk. Megfogta a kezemet és bekísért. Csak ekkor tűnt fel mennyire hideg is volt odakint. Takaróba bújtam és Jake ölébe ültem.
-Nem hoztam ajándékot.- mondja szomorúan. –Nagyon sajnálom.
Szorosan hozzábújok ő pedig átölelni derekamat.
-Nem kell nekem semmilyen drága ajándék! Te vagy számomra a legjobb!






(Kicsit karácsonyra hangolódva, olvassátok mosolyogva. Nagyon szeretlek titeket <3)