2013. június 23., vasárnap

#3. Fejezet

A fejemben a vér lüktet amikor felébredek. De a vér rögtön meg áll bennem amikor körbenézek és rájövök, hogy fogalmam sincsen hol vagyok. Egyetlen ismerős dolgot sem találok a szobában ahogy végig pásztázok a szememmel. Egy biztos az egyetem egyik kampuszi szobájában vagyok. Felállok és ekkor veszem észre a földön kiterülő Jake-et. A táskámat kirántom a feje aló és kiveszem a kamerámat, hogy rögzítsem a dolgokat. Ki tudja, hogy mire lesz ez még jó! Átlépek Jake-en és a fürdőbe indulok, hogy megmossam az arcom és ezzel elmúljon a hányingerem. A hideg víz kicsit felfrissít de a fejem még mindig ugyan úgy zúg mint amikor felkeltem. Belenézek a tükörbe és a kinézetemtől megijedve hátrább lépek. Hajam kócos, sminkem elkenődve és a ruhám is eléggé meg van tépázva. Mikor megfordulok a kádból egy kilógó lábfejen akad meg a tekintetem. Elrakom a gépemet -amivel eddig kameráztam- és megnézem ki az és, hogy él-e még. Elhúzom a függönyt és ahogy meglátom a két embert meztelenül egymásba fonódva vissza is rántom. Megan és Jack fekszenek a kádba és minden bizonnyal AZT csinálták! Kifelé indulok a szobából és próbálom feldolgozni a látottakat. Meg kell jegyeznem elég ízléstelen egy kádban szeretkezni. De mit tud erről egy tapasztalatlan?
Kinyitom az ajtót és szembe találkozom Finn-el aki mosolyogva köszön.
-Elég szörnyen festesz!- jegyzi meg.
* zoella zoe sugg MoreZoella
Én csak visszamorgok valamit és a pár ajtóval arrébb lévő szobámba megyek és bevágom az ajtót. Keresek párszem fejfájás csillapítót és be is veszem. Megmosom a hajamat ami átvette a club áporodott cigifüst szagát. Feltöltöm a képeket és összevágok egy kisebb videót a tegnap estéből és feltöltöm a csatornámra.
Válaszolgatok pár e-mailre és visszakövetek Twitteren pár embert.

Elterültem az ágyamba és a fal felé fordultam. Pár kép van eddig felragasztva a falra, Chris-ről, apáról és Megan-ról. És itt kifújt a családom. Anyám gondolom egy drogelvonóban lehet éppen ahonnan nem tud magáról képet küldeni. Ha egyáltalán tudja, hogy ki vagyok. Kezembe veszek egy könyvet és felnyitom majd belemerülök az olvasásba. Csak akkor hagyom abba az olvasást amikor valaki kopogtat az ajtómon.  Kinyitom és arcomról az  az apró mosoly is lefagy. A nőcsábász Jake áll az ajtóban. Lazán besétál és leül az ágyamra. Felveszi a könyvemet és a kezében forgatja. 
-Már kiadták?- kérdezi.
-Nem tudtam, hogy tudsz olvasni!- jegyzem meg cinikusan és leülök mellé.-Apámé a könyvkiadó.
Elismerően bólint majd hátradől az ágyban. Lesajnálóan méregetem és még mindig képek vannak a fejembe ahogy azzal a barna hajú lánnyal elmentek onnan és ahogy visszajött.
-Gondolom akkor te is hallottad már rólam a történetet!- mondja elfojtott hangon, mint aki szégyelli.
-Nem volt nehéz kitalálni a 10 perces meneted után.- felelem.
Jó nem ez az igazság, mert Finn mesélt egyst és mást Jake-ről és az ő nevezetes életéről. Minden éjjel más lány. Olykor olykor kettő egyszerre. 
-Gyere el velem ebédelni és akkor beszélgethetünk!- mondja.
Az ép eszem most alul maradt az éhes gyomrom ellen és elfogadtam a meghívást. 20 perc készülődés után elindulhattunk. Jake-en kicsit sem látszott meg a tegnap éjjel nem úgy mint rajtam. a 20 percből 19-et a nyomok eltüntetésére szántam. Egy közeli étterembe vitt Jake. Az úton nem nagyon szóltunk egymáshoz inkább csak a Végre nem esik. és hasonló mondatok hagyták el szánkat. Belépve az étterembe nem volt nagy tömeg. Előbb rendeltünk (én salátát és levest, Jake pedig hamburgert sültkrumplival) majd helyet kerestünk magunknak.
-Igazi amerikai vagy.- jegyeztem meg a rendelésére utalva.
Ő csak lazán elmosolyodott majd körbefordultam az étterembe és egy ismerős arcot láttam meg.
-Gyere üljünk oda Finn-hez.- mondtam és már ott is álltam az említett személy asztalánál. 
-Szabad?- kérdeztem meg tőle. Finn csak teli szájjal bólintott majd leültem és mellém pedig Jake huppant le.
-Milyen volt az este fiatalok?- kérdezi nevetve.
-Ha emlékeznék rá talán jó is lehetne!- mondja Jake.
-Akkor tessék nézd meg ezt.- mondom és előveszem a telefonom. Felmegyek YouTubra és megmutatom neki a videót amit egy 4 óra alatt 300 ezren néztek meg!
Jake és Finn is figyelmesen nézik a három perces videót és mikorra vége a rendelésünket is meghozzák. 
-Elég őrült buli volt.- jegyzik meg a fiúk és elkezdenek enni. Finn bocsánatot kér és elmegy. Mi pedig csak ketten maradunk. Jake felé fordulok és megszólalok:
-Eljöttem. Ettünk most pedig beszélgessünk.
És akkor mesél...mesél a gyerekkoráról Floridában. Mesél a családjáról, a barátairól, a fellépéseiről. Mesél az egyetemről, hogy mért jött át. Mesél mindenről csak a kapcsolatairól nem.
-És van barátnőd?- teszem fel félve a kérdésemet.
-Nincsen.- mondja. -Ilyen élet mellett csoda, hogy van pár barátom.
Zárásig ott ülünk és beszélgetünk. Mindenről ami csak eszünkbe jut. 

Egy este alatt összebarátkoztunk.